Over Mij

In de jaren dat ik fulltime werkte met drie jonge kinderen stond mijn leven in een strak schema. Het waren ook nog eens tijden dat we niet in het bezit waren van een gsm. Ook voor mij gold dat ik bij het thuiskomen moest koken, eten met de kinderen, brengen en halen van sportclubjes en het huishouden runnen. Heel veel MOETEN. ’s Avonds als ze dan op bed lagen, zat ik op de bank naar TV te kijken. Ik stopte met mijn favoriete sport volleybal, omdat ik geen puf meer had om zelf nog te trainen. Doordat ik minder actief werd, kwam ik ook aan in gewicht. Dit beviel mij niet. Uiteindelijk heb ik toch weer de motivatie gevonden om te gaan bewegen. Dit in combinatie met bewuster te eten en aandacht aan mij zelf te geven. Ik heb geleerd dit vooral in kleine stapjes te doen, met hulp van iemand die mij een spiegel voorhield én motiveerde. Mijn motto is dan ook: Alleen kom je ver, maar samen kan je de wereld aan.

Als coach bij een MBO-onderwijs instelling heb ik docenten geholpen om in hun eigen kracht voor de klas te staan. Dit betekende soms vallen en weer opstaan. Door te spiegelen en fouten te mogen maken kwamen zij steeds een stukje verder. Door in gesprek te gaan met betrokkenen, gaf ik kernachtig weer waar de problemen lagen, maar ook waar het goed ging én wat de next step kan zijn naar nog meer in je kracht te komen. Dit gaf docenten vertrouwen om GRIP te krijgen op hun eigen functioneren.

evb-20190415-2721

Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again, Fail better. ~ Samuel Beckett

The best preparation for tomorrow, is doing your best today

If you cannot do great thinks, do small thinks in a great way.

~ Napoleon Hill

Als ik mensen wil helpen dan vind ik het belangrijk dat ik afspraken nakom. Ik doe wat ik beloof, dat verwacht ik ook van de ander.

Als ik weer eens mijn “oude” rapporten van de lagere school inkijk, lees ik regelmatig dat ik een dromer was. Nu als volwassene kijk ik er anders naar. Ik leef mee en ik luister. Zonder er altijd woorden aan te geven, laat ik je in de spiegel kijken. Wanneer er teveel dingen op mij afkwamen, maakte ik al een keuze. Teveel acties tegelijk was niet aan mij besteed. Ondanks de strakke schema’s toen mijn kinderen klein waren, heb ik zeker ook geleerd om Moeiteloos in mijn Kracht te staan. En dat gun ik ook jou!

Alles wat aandacht krijgt, groeit!

In de afgelopen jaren heb ik als zelfstandig vitaliteitscoach en trainer steeds meer nieuwe manieren gevonden om individuen te helpen naar een volgende stap. Voor mij is de G.R.I.P. methodiek (Groeien, Resultaatgericht, eigen Invloed met een passend Plan) een belangrijke rode draad in mijn coachaanpak. Voor mij is ieder mens uniek en daar pas ik mijn coaching op aan. Het maakt mij blij als ik mensen verder kan brengen én zij weer energie krijgen ook als je een druk en vol leven hebt met kinderen. Wanneer je dit kan realiseren zul je merken dat je leefstijl en vitaliteit enorme sprongen vooruit maakt.