logo logo

Heb jij GRIP op je stress?

DE CIJFERS

Een kwart van alle werknemers heeft last van vermoeidheidsklachten en 4-7% van burnoutverschijnselen. Daarnaast komen er elke dag  50 nieuwe arbeidsongeschikten bij door stress-overbelasting. In totaal zijn er 300.000 WAO'ers met psychische klachten.

OORZAKEN VAN STRESS

Binnen bedrijven ervaren medewerkers regelmatig een hoge werkdruk. Dit wil zeggen dat werknemers de hoeveelheid werk in verhouding tot de tijd waarin ze dit naar behoren gedaan moeten hebben als druk. Met andere woorden, teveel werk in te weinig tijd.

Daarnaast ervaren medewerkers een gebrek aan zeggenschap en regelmogelijkheden. Wanneer de werkzaamheden niet tot uitvoering komt vanuit eigen regie, ontstaat er meer stress.

Maar ook een slechte werksfeer en intimidatie leidt tot werkstress.

Belastende omstandigheden kunnen in het werk of in de privésituatie liggen. Vaak is er sprake van een wisselwerking en versterken ze elkaar. Ingrijpende gebeurtenissen in uw leven zorgen ervoor dat er minder energie overblijft voor uw werk. Het kan zijn dat iemand zijn werk prima aankan, totdat één van de kinderen ziek wordt.

HOE KUN JE STRESS DE BAAS ZIJN?

Stress is een opeenstapeling van irritaties, frustaties en omstandigheden. Vele daarvan zijn met kleine veranderingen in uw dag te voorkomen. U hoeft niet uw hele leven op de kop te zetten om uw stress aan te pakken.

Onderzoek bij je zelf waar je stress vandaan komt en wat je klachten zijn. Uiten deze klachten zich in lichamelijk signalen zoals hoofdpijn, vaak verkouden en/of grieperigheid of ben je juist gespannen en uit zich dit dan prikkelbaarheid of cynisme.

Wanneer jij je herkent in deze klachten neem vrijblijvend contact met mij op. Mogelijk kan ik je ondersteunen bij het maken van kleine stapjes waardoor jij weer lekker in je vel komt te zitten. Als ondersteuning van dit proces maak ik gebruik van hart-coherentie. Nieuwsgierig, neem dan contact met mij op?

Wil je deelnemen aan de training ‘Stress de Baas’, schrijf je dan in op:

http://moeiteloosinjekracht.nl/31-training-stress-de-baas

Moeiteloos in je kracht

06 39 27 44 86

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

geen grip meer