logo logo

Gezond ontbijten is een must !!!

Vorige week was ik bij mijn tandarts voor een halfjaarlijkse controle. Normaliter heb ik geen gaatjes, maar deze keer bleef mijn tandarts langer in mijn mond kijken. Ik vroeg hem of er iets aan de hand was. Nou nee niet echt, maar toch….. Hij vroeg of ik smoothies dronk. Jaaah zei ik; dat is heel gezond, vertelde ik hem. Ja gezond voor je lijf, maar niet voor je tanden. Het verse fruit tast je glazuur aan en naar mate dat je ouder wordt, zal je tandvlees achteruit gaan. Dit kan leiden tot gaatjes. Ik was verbaasd dat ik daar niet bij stil gestaan had. Vervolgens vertelde de tandarts mij dat het drinken van een smoothie ervoor zorgt dat je hele mond gevuld is met deze zoete / zure vloeistof en dat juist het drinken van hiervan je tanden gaan aantasten.

Mijn tandarts gaf mij het volgende advies:

Drink maximaal eenmaal per week een smoothie

Zorg dat je smoothie dik genoeg is om het met een lepel te eten.

Bij een dunne smoothie, drink deze met een rietje

Dit advies neem ik dus van harte tot mij…

Toch is het belangrijk om gezond te ontbijten, maar niet meer dan eenmaal per week een smoothie. Dit heeft mij gedwongen om eens echt goed na te gaan denken over mijn ontbijtrituelen.

Tips om een gezond je dag te starten:

Drink voor je ontbijt een glas lauw water. Hiermee voer je de afvalstoffen mee af.

Zorg voor de afwisseling in je ontbijt. Het ontbijt zorgt ervoor dat je jouw motor weer aanslingert om een goede start van de dag te maken.

Zorg voor meervoudige koolhydraten zoals havermout, volkorenbrood of crackers, groenten, fruit en muesli

Zorg ook regelmatig voor een eiwitrijk ontbijt. Denk hierbij aan een eitje of quinoa.

Op basis van deze tips kun je hele lekkere ontbijten maken die niet eens zoveel tijd kosten.

Wanneer je graag meer wilt weten over hoe je gezond kan ontbijten, vraag gerust een gratis skype sessie aan. Ik help je graag verder.