logo logo

5 Tips om jouw lichaam in balans te krijgen door gezonde voeding

We kennen allemaal wel eens het gevoel van futloos zijn en geen energie hebben. Dit gevoel kan verschillende oorzaken hebben. Enerzijds kan het te maken hebben met stress (door werk en gezin) maar anderzijds kan het ook doordat je je lichaam een beetje verwaarloost hebt. Wanneer je een lange tijd niet naar de signalen van je lichaam luistert, kom je steeds meer in een neerwaardse spiraal. Eén van de oorzaken van deze disbalans kan je voeding zijn.

Mijn motto is: Eet je energiek
Zorg dat je je energieniveau weer op peil brengt door die dingen te eten die energie produceren. Het lichaam heeft dus voedingsstoffen nodig om ons in beweging te brengen. Activiteiten zoals bewegen, studeren of een vergadering bijwonen vereisen een goede aanvoer van voedingsstoffen. Voedingsstoffen die je de meeste vitaliteit geven zijn producten die veel B-vitaminen bevatten, producten die de verbranding verhogen, vitaminen C en mineralen. Complexe (ofwel langzame koolhydraten) zorgen voor evenwichtige verdeling van jouw energie en voorkomt dipjes.

Ik wil je dan ook 5 tips geven om jouw lichaam in balans te krijgen door gezonde voeding, zodat je weer energie hebt voor andere dingen.

Lees meer...

Pro Activiteit

Pro Activiteit is meer dan initiatieven nemen. Het betekent dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Wát we doen is afhankelijk van de besluiten die we op dat moment nemen. Niet van de omstandigheden waarin jij je begeeft. Datgene wat we doen of wat we in beweging zetten, daar zijn we ook verantwoordelijk voor.  

Lees meer...

Meer artikelen...